De vlag van de gemeente Bunnik

Op zaterdag 3 november vindt de jaarlijkse Vlaggendag plaats van de Nederlandse Vereniging voor Vlaggenkunde. Behalve de ledenvergadering is er uiteraard weer voldoende mogelijkheid om kennis uit te wisselen over vlaggen en kennis te maken met andere vlaggenkundigen en vlaggenkenners. Ben je nog geen lid van de vereniging, dan is de 3 november de gelegenheid om kennis te maken!

Als locatie is gekozen voor het Centrum van de Nederlandse Genealogische Vereniging te Bunnik en we hopen dan ook een lezing te kunnen organiseren over de verbinding tussen vlaggenkunde (vexillologie) en wapenkunde (heraldiek). Daarnaast vinden in de middag korte presentaties plaats van maximaal een kwartier. Als je ook zo’n presentatie wil geven, meld je dan even bij de secretaris!

De dag gaat om 10:00 van start met koffie/thee. Behalve de ALV en de lezingen brengen we ook een bezoek aan de heraldische bibliotheek in het Centrum, waar ook enkele items uit onze eigen NVvV-bibliotheek te zien zullen zijn. Het gehele programma vind je hieronder:

10:00 -10:30: ontvangst
10:30: welkomstwoord door een vertegenwoordiger van de sectie Heraldiek van de NGV
10:35: Algemene Ledenvergadering
12:15: lunch
13:15: lezing over het raakvlak tussen heraldiek en vlaggenkunde
13:45: korte presentaties van leden
15.00: bezoek aan de heraldische/vexillologische bibliotheek
16:00: afsluitende borrel
17.00: einde programma

N.B. De kosten voor deze dag bedragen € 18,00 per persoon voor zaalhuur, lunch en koffie/thee, ter plaatse te voldoen bij de penningmeester. Laat even weten of je komt zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het bestellen. Dat kan door uiterlijk 26 oktober onderstaand formulier in te vullen!