Stap in de wondere wereld van vlaggen. De site van de Nederlandse Vereniging voor Vlaggenkunde is volledig vernieuwd en geeft nu inzicht in alle facetten van de vlaggenkunde, ofwel de vexillologie. Wat weet jij eigenlijk van vlaggen?

Vlaggen zijn actualiteit

Vlaggen kennen een rijke geschiedenis en regelmatig worden artikelen gepubliceerd die een beeld geven van het ontstaan (of verdwijnen) van vlaggen. Vlaggen zijn echter ook regelmatig in het nieuws. Ze vormen een krachtig symbool dat overal wordt gebruikt in politieke geschillen of bij culturele gebeurtenissen.

Het nieuws over vlaggen volg je natuurlijk via Vlaggenkunde.nl. Uitgebreidere berichten zijn te vinden onder ‘Vlaggennieuws‘ en de nieuwtjes verschijnen op Twitter en Facebook. Deze zijn ook via de site te bekijken. Daarnaast zijn de nummers van het tijdschrift Vlag! digitaal in te zien, dé bron voor achtergronden over de vlaggenkunde.

Vlaggen zijn kunst

De meeste vlaggen hebben een mooi verhaal, maar vlaggen zijn ook mooi van zichzelf. Bij voorkeur zien we ze natuurlijk in beweging, wapperend in de wind, maar een mooie foto mag er ook zijn. De mooiste zetten we prominent op de voorpagina. Heb jij een mooie vlaggenfoto? Stuur ‘m dan aan info@vlaggenkunde.nl!

Het ontwerp en het gebruik van vlaggen is overigens aan regels gebonden. De Nederlandse Vereniging van Vlaggenkunde heeft alle kennis in huis, bijvoorbeeld om overheden te helpen om goed voor de dag te komen. Neem gerust contact op voor meer informatie. En wanneer mag je eigenlijk vlaggen? De nieuwe site weet raad!

Vlaggen zijn oneindig

Ben je altijd al gefascineerd geweest door vlaggen? Of raak je net geïnteresseerd? Vul dan eerst links je e-mailadres is om je te abonneren op onze nieuwsbrief. Daarna wil je natuurlijk lid worden van de Vereniging. Bij de NVvV, de oudste vlaggenkundige vereniging ter wereld, kun je je interesse kwijt en je kennis vermeerderen.

Uiteraard vind je het laatste verenigingsnieuws ook op de site, maar je hoort er pas echt bij als je lid bent van de club. Doe je mee? Neem dan hier contact op!