Nadat enkele Nederlandse politici de zogenaamde “Nashville Declaration” hadden ondertekend is in heel Nederland de vlag uitgegaan. De regenboogvlag om precies te zijn. Een groot aantal gemeenten, maar ook kerken, scholen en andere organisaties, staken vandaag de vlag uit voor een diverse samenleving en het recht van mensen om zelf te kiezen wie ze liefhebben.

Een vlag is een krachtig en veelzijdig communicatiemiddel. De regenboogvlag werd in 1978 ontworpen door de onlangs overleden Gilbert Baker als symbool voor de homobeweging. De symboliek van de vlag sloeg aan en wordt sindsdien gevoerd door een steeds brede wordende lhbt-gemeenschap. De vlag staat tegenwoordig voor diversiteit en inclusiviteit in brede zin.

Lijst van deelnemende gemeenten

Hieronder vind je een overzicht van gemeenten en andere overheidsorganisaties die vandaag de regenboogvlag hebben uitgehangen. Staat jouw gemeente of provincie er nog niet tussen? Laat het weten door onderin dit bericht te reageren met een link of foto!

Weet jij nog meer gemeenten of provincies die de regenboogvlag hebben gehesen? Laat het weten via de reacties hieronder!